Spørgsmål fra Seekan, 27 år

Hej jeg er blevet API scammet af min kniv er det noget man kan gøre noget ved

Svar fra rådgiver

Hej Seekan,

Jeg er ked af at høre, at du er blevet scammet for din kniv. Det er godt, du skriver til os.

Du skriver, at du er blevet API-scammet. Altså har scammeren haft adgang til din profil og sendt kniven til sig selv ved, at vedkommende har efterlignet en profil, du skulle trade til.

Det er desværre rigtig svært at få skins tilbage, som man har mistet gennem API-scams. Ofte sælger API-scammere skinsne hurtigt, så de bliver helt væk. Hvis Steam får nys om, at en profil har scammet, gør de desværre ikke andet end at låse profilen – de tager aldrig skins og giver til ofret eller laver nye til dem.

Det bedste, du kan gøre, er at politianmelde scammet. Det kan du gøre på politiets hjemmeside ved at følge vores guide. Du skal sørge for at samle alle beviser, du har, f.eks. screenshots af samtaler, du har haft med scammeren, og beviser på, hvilket profil, der har fået skinsne.

Det er ikke sikkert, politiet har held med at efterforske sagen, og de her sager er især svære, fordi API-scammere ofte sidder bag VPN-forbindelser i udlandet. Men hvis du anmelder, har du gjort alt, hvad du kan i sagen, og det kan måske hjælpe dig, hvis du er rigtig træt af at være blevet snydt. Samtidigt er du også med til at lægge pres på politiet i forhold til at blive klogere på API-scams og skins i det hele taget.

Det kan også være en god idé at tjekke vores guide til, hvordan du fjerner API-keyen, som scammeren har lagt på din profil.

Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget. Ellers skal du være meget velkommen til at skrive igen – enten her i brevkassen eller på vores SMS-service.

Venlig hilsen

Lars fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...