Følelsen af at havde mistet sine virtuelle ejendele kan være svær. Som forældre kan du desværre være vidne til, at dit barns profil bliver overtaget mister sine skins. Det kan være til stor frustration for både jeres barn og dig. Følelsen af at andre har været inde på ens konto og dermed overtrådt ens grænse kan være meget ubehagelig. Derfor er det vigtigt, at du skaber et trygt rum, hvor jeres barn kan give udtryk for sine følelser omkring sit tab. Som voksne kender vi til følelsen af, at andre overskrider ens grænser og private sfære, men det gør børn nødvendigvis ikke i samme grad. Derfor er det centralt at oprette tilliden til andre på nettet igen. For det er faktisk kun er få mennesker i store billede, der begår den her type kriminalitet.

Hvad gør jeg?

Du kan rent faktisk godt gøre noget ved det. Du kan handle ved at anmelde hændelsen til politiet. Jo flere anmeldelser og data politiet får omkring de her sager, jo bedre er de rustet fremadrettet.

Kortlæg hændelsen

Det altid godt, at skabe sig et overblik af situationen. Skriv ned i detaljer om hvad der skete, så hverken dit barn eller du glemmer det. Anskaf dokumentation om svindlen.

Anmeld kriminaliteten til politiet

Når du har kortlagt hændelsen er det vigtigt, at du melder det, jeres barn har været udsat for, til politiet. Vi er så heldige, at politiet kan hjælpe med at efterforske denne type af kriminalitet. Klik her for at komme direkte ind på politiets hjemmeside.

Husk at have dit barns Nem-ID parat.

Når du har meldt det til politiet, vil du modtage en kvittering, og de vil rette henvendelse til dig hvis de har brug for yderligere oplysninger i sagen.

Skrevet af Johan fra Scammed.dk

Johan er Scammed.dks pædagogiske rådgiver. Han arbejder med at forstå digitaliseringens, herunder gaming og skins, indflydelse på vores samfund og unges liv.