Spørgsmål fra Sebastian, 14 år

Jeg havde lavet en paypal account for sjov så da jeg streamede kunne jeg få donationer og så har paypal sat mit kort ind på paypal og er nu blevet hacket hvor personen har købt for ca 1200kr

Svar fra rådgiver

Hej Sebastian!

Det lyder bestemt ikke særlig sjovt, at din PayPal er blevet misbrugt til at købe for 1200kr. Heldigvis har PayPal nogle ret gode systemer, der er til for at sikre brugerne, og jeg ville derfor prøve at skrive til dem og høre ad, om du kan få pengene tilbage. Du kan kontakte dem på hverdage mellem 09:00 og 17:30, hvis du følger det her link.

Du skal bare scrolle ned og trykke på “Send os en meddelelse”, og derefter trykker du på “Chat med os, mens du er logget af”. Prøv at forklare din situation til den medarbejder, du får fat i. 

Hvis ikke de kan hjælpe, ville jeg prøve at ringe til banken. Altså den bank, der har udstedt det kort, der er blevet misbrugt igennem PayPal. Hvis PayPal ikke kan hjælpe, bør de nemlig annullere overførslen eller sende pengene tilbage.

Mere overordnet hæfter jeg mig ved, at du siger, din PayPal er hacket, og at “PayPal har sat mit kort ind på PayPal”. Det er ikke noget, PayPal bare gør, uden man beder om det. Man skal sige ja til at gemme sit kort, og det er vigtigt, at man er ekstra opmærksom på, hvad man klikker på og siger ja til, når man har med penge at gøre, fordi det kan gå meget galt, som du jo også selv har oplevet.

Jeg ved ikke, hvordan din account er blevet hacket. Måske er din adgangskode meget nem, måske er du kommet til at dele den på streamen, eller måske er der sket noget helt tredje. Uanset hvad vil jeg råde dig til at passe ekstra godt på i fremtiden, så folk ikke får adgang til din PayPal eller nogen andre af dine konti.

Som en allersidste pointe vil jeg råde dig til at ændre password på alle de platforme/konti, der bruger samme password som din PayPal gjorde, hvis der er nogen. Jeg håber, det hjalp, og ellers er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor, hvor jeg kan svare på yderligere spørgsmål 🙂

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 1 kommentar

Sebastian Jeg skrev til paypal og fik alle mine penge tilbage heldigvis men nu begynder jeg at få notifikationer om fx min amazon acoount har prøvet at købe noget men ikke kom igennem fordi jeg tog mit kort ud af paypal. Men det er ca 3-4 månder siden jeg har streamet.

2 uger siden

Admin Hej Sebastian! Jeg er glad for, at det lykkedes dig at få pengene tilbage ved at skrive til PayPal :) Jeg kan godt forstå, at det er irriterende med den slags notifikationer. Hvis du har brugt samme kode på PayPal og Amazon, er det nok samme person, der har fået adgang til begge. Har du prøvet at skifte koden på din Amazon-konto?

2 uger siden

Skriv en kommentar ...