Spørgsmål fra Morten, 26 år

Jeg har lige prøvet og trade min ak-47 assimov. Men det tyder på at jeg er blevet api scammet. Jeg ved ikke hvordan det er sket eller hvornår. Men jeg ved at jeg ikke har været inde på andre sider end CSM (den rigtige) for at finde priser mm. Hvad kan jeg gøre?

Svar fra rådgiver

Hej Morten,

Godt, du skriver til os. Især fordi du skriver, at du er i tvivl om, hvordan det er sket, at du formentlig er blevet API-scammet.

Først og fremmest skal du vide, at du virkelig ikke er den eneste, der har prøvet det. Der er mange API-scams lige nu, og vi ser desværre en opblomstring af snydepelse, der enten prøver at lave API-scams eller lykkes med dem.

Det virker som om, du allerede ved, at API-scams sker ved, at man på den ene eller anden måde kommer til at logge ind på en falsk side. Scammerne får så fat i dine loginoplysninger og har adgang til dele af din konto. Derfra kan de så stoppe de trades, du laver, og lave magen til trades til dem selv, inden du når at bekræfte på mobilen.

Du skriver, at du har prøvet at trade din AK, så jeg bliver lidt i tvivl om, om det faktisk gik galt, eller om du nåede at opdage det? Uanset er det vigtigt, at du nu får kontrollen over din konto tilbage.

Det gør du ved at ‘revoke’ den API-key, som scammeren har lagt på din profil. Du skal også have skiftet kode, og jeg ville også prøve at ændre den mail, der er tilknyttet, for en sikkerheds skyld. Du kan finde vores guide til at fikse et API-scam lige her.

Det lyder mærkeligt, at du ikke har været inde på andre sider end den rigtige CS.money. Når man har logget ind på en af de falske sider, kan man ofte slet ikke tjekke priser. Men et eller andet må der jo være gået galt.

Jeg har hørt om mange, der faktisk slet ikke kan huske, at de har besøgt et fake site – og samtidigt er der også nogen gange, hvor man hurtigt forlader den falske side igen, så man slet ikke når at se, at det er falsk.

Uanset hvad fortæller dit brev mig, at man skal være meget opmærksom hele tiden, når man trader skins, og at det især er en god idé at tjekke ens API-key jævnligt, og ‘revoke’ den, hvis der ligger noget, man ikke kan genkende.

Jeg håber, du ikke bliver udsat for det samme igen, og at du kunne bruge mit svar til noget.

Bedste hilsner

Lars fra scammed.dk

 

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...