Mange bruger mellemmænd, når de trader, fordi det føles mere sikkert. Og ofte øger det også sandsynligheden for, at handlen går godt, og at ingen bliver snydt. Men faktisk fraråder vi, i samråd med politiet, at man kaster sig ud i at være mellemmand. Og nu skal du høre hvorfor.

“Uforvarende muldyr”

Når du er mellemmand risikerer du nemlig at blive det politiet kalder “et uforvarende muldyr”. At være uforvarende muldyr betyder, at man kommer til at være med til hvidvask eller hæleri, helt uden at vide det. For som mellemmand kan du ikke vide hvor køberen har sine penge fra. Du kan ikke vide, om pengene er “sorte” og har været involveret i noget kriminelt, og du nu er i gang med at hjælpe med at vaske dem hvide, så de igen kan bruges. Du kan heller ikke vide, om det skin sælgeren gerne vil trade er vedkommendes eget, eller det er et, han/hun tidligere har stjålet fra en anden gamer.

Som udgangspunkt stoler vi på hinanden, og vi tror på, at både køber og sælger er legit. Sådan skal det helst være, for hvis vi ikke kan stole på hinanden, så kollapser vores samfund. Men der sidder nogen der ude, som lever af at tjene sorte penge, og så vaske dem hvide, på den ene eller anden måde. Vi har snakket med NCIK, som er politiets Nationale Center for IT-Kriminalitet, og de kan se, at der er grobund for, at intetanende mellemmænd kommer til at hjælpe i sager om hæleri. Helt uden at vide det og ville det. Og problemet er, at selvom du ikke har været klar over, at det var det, der foregik, og selvom du ikke har ønsket at medvirke til hvidvask, så giver det stadig en plet på straffeattesten, hvis det bliver opdaget.

I den bedste mening

Det er som udgangspunkt virkelig fedt, at nogen gerne vil være mellemmænd, og gerne vil hjælpe andre til at kunne trade sikkert. Det er god karma, og fedt at nogen gider have hinandens ryg på den måde. Men for os at se, og for politiet, indebærer det en alt for stor risiko for mellemmanden selv. Så hvis du går med tanker om at være mellemmand er det vigtigt, at du spørger dig selv, om det er det værd. Samtidig vil det være en god idé, at du kun er mellemmand i sager, hvor du kender både køber og sælger. For så er der langt mindre risiko for, at nogen bliver snydt, eller at du bliver et uforvarende muldyr.

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...