For mange år siden, da jeg flittigt spillede World of Warcraft The Burning Crusade, oplevede jeg, som mange andre, at blive scammed. Hvordan det helt præcist skete husker jeg ikke. Men jeg husker følelsen af at have mistet noget. At have mistet noget værdifuldt i et spil jeg havde brugt rigtig mange timer på. Jeg havde gennem spillet anskaffet mig nogle vigtige og seje items for derefter, at skifte dem ud med nogle endnu bedre – hele tiden progression. Hele tiden skulle jeg fornye mine items for, at få det bedste.

Jeg husker at jeg loggede på en hverdag, og så at min karakter, en Night Elf Rogue, stod uden rustning eller våben, og jeg vidste straks, at der var et eller andet galt. Jeg skyndte mig, at tjekke mine bags og bank, og alt med værdi var væk. Jeg blev vildt ked af det, og rasende over at nogle have gjort det her mod mig. Jeg vidste ikke hvem, og det fandt jeg aldrig ud af.

Jeg gjorde det, at jeg straks læste dvs. blogs på Blizzards hjemmeside, og skrev efterfølgende til dem om hændelsen. Jeg snakkede med mine forældre om det, og de kunne selvfølgelig godt forstå, at jeg var ked af det, men alligevel forstod de det ikke helt. Computerspil var ikke rigtig noget de forstod sig på, eller for den sags skyld stillede sig yderligt nysgerrige overfor. Heldigvis fik jeg kort efter et svar (nogle dage efter) fra en Game Master, som jeg chattede med, og fortalte hvad der var sket. Efter endnu et par dage kunne jeg logge ind, og finde alle mine virtuelle ejendele på min Night Elf Rogue igen. Jeg husker at jeg var lettet over, at jeg havde fået mine ting tilbage. De ting, som jeg med blod, sved og tårer havde kæmpet for i mange år.

Jeg kunne spille videre, men stod tilbage med en følelse af, at spillet havde ændret sig. Oplevelsen af at der var nogen med en ond intention føltes ikke så rar. Fra den dag af har jeg altid været påpasselig når jeg færdes på nettet og i spil. Ikke fordi jeg mistede tilliden, men jeg blev mere kritisk.

Selvom det er længe siden tænker jeg, at det stadig er ret vigtigt, at vi taler om de her oplevelser fordi der er langt flere i dag der bliver sacmmed, end dengang jeg blev det i WoW. Jeg tror helt sikkert også, at det er blevet nemmere at scamme andre. Da jeg spillede WoW kunne andre kun se hvad jeg havde på mig inde i Spillet eller på Blizzards hjemmeside (som kun blev opdateret nogle gange om ugen). Nu kan alle se hvad folk har i deres inventory på Steam eller i Fortnite. Det er informationer vi giver til hinanden uden, at tænke over det – sådan er det bare. Dem der kan vil stjæle kan se direkte ind i dit hus, og se hvilke møbler du har, dit tøj og hvilke underbukser du har på. På den måde har scammere lettere ved, at finde deres mål. 

Jeg er helt sikker på, at nogle af jer også har oplevet, at have været udsat for scams. Fortæl hvad der skete i kommentarsporet!

Kommentarer

Viser 0 kommentar