Her på scammed.dk tilbyder vi hjælp til folk, der er blevet udsat for økonomisk kriminalitet i computerspil … altså scams. Resultatet af et scam er, at man enten mister nogle penge, et skin, en anden form for virtuel genstand eller noget valuta inde i spillet. Men vi får rigtig mange henvendelser fra folk, der er blevet udsat for en anden form for svindel: investeringssvindel. Og vi kan desværre ikke hjælpe ofre med andet end et par gode råd. Fx er følgende råd vigtigt at følge, hvis du læser dette og allerede er blevet svindlet: du skal øjeblikkeligt stoppe enhver kontakt med gerningsmændene, og du skal heller ikke falde for, hvis nogen hævder, at de mod betaling kan hjælpe dig med at få dine penge tilbage.

Ofte foregår investeringssvindel på dén måde, at man får et tilbud om at overføre fx 50.000kr til en anden konto, og at man så bliver lovet, at de vil stige en masse, og at man hver måned vil tjene fx 5.000kr på dem. Beløberne kan derfor være rigtig høre, og vi har været i kontakt med ofre for investeringssvindel, der har mistet mange, mange hundrede tusinder kroner. I et enkelt tilfælde var det 760.000kr.

På Politiets egen hjemmeside har de følgende fire råd til at undgå at blive svindet, og du kan se dem mere detaljeret beskrevet her:

  • Lav et baggrundstjek
  • Afvis at give adgang til din computer via fjernstyringsprogrammer
  • Vær kritisk over for investeringer, der lover hurtigt afkast
  • Sød uvildig rådgivning

Når du følger ovenstående råd, er du mere sikker i mødet med potentielle svindlere. Og dét er vigtigt, for problemet med investeringssvindel er, at kommunikationen ofte foregår på engelsk, og at ofre sender penge til en konto i udlandet, hvilket gør det mere kompliceret at få sine penge tilbage. At anmelde situationen til politiet er dog stadig altid det bedste, man som offer kan gøre, og fordi det er så udbredt, har politiet en specifik side til at anmelde Investeringssvindel, og dén finder du lige her.

 

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...