Til at starte med skal jeg sige, at det heldigvis er meget sjældent, at man kan risikere at blive udsat for en tredjemandsscam. Men det er bestemt ikke umuligt.

Det hele startede med, at jeg havde sat en masse af mine skins til salg, som en hvilken som helst anden dag. Pludselig fik jeg en besked fra ”Pia”. Pia var mor til et barn, som skrev noget i retningen af, at ”Jonas” havde fået lov til at købe skins for 4.000 kroner til hans konfirmation, fordi han ikke havde talt om andet hele året. Det ville jeg jo hjertens gerne hjælpe med, og jeg synes, det var fedt, at moren engagerede sig så meget for sin søn.

Da vi lavede handlen modtog jeg penge fra drengens bror, da det var ham som skulle lægge ud for ham. Jaja, det er fint nok, tænkte jeg.

Jeg fik pengene og sendte de skins til drengens account for de 4.000 kroner, som vi havde aftalt. Troede jeg.

Tiøren falder

To timer senere får jeg et opkald fra, hvem jeg troede var drengens bror:

”Hva.. Hvor er min iPhone henne?”

Jeg anede ikke hvad der blev snakket om. Hvad mente han? Jeg brugte lige et par sekunder på at samle tankerne, og så faldt 10-øren.

Vi var blevet snydt, og jeg var blevet udnyttet.

Det viste sig, at stemmen i telefonen kom fra en ”Per”, som havde aftalt med moren jeg skrev med, at han skulle købe en iPhone af hende. Samtidig med iPhone-købet, havde Pia så skrevet med mig om at hun gerne ville købe skinsne til ”hendes søn”. Hun havde altså sat sig for at narre os begge.

Hvad var der sket?

Scammet foregik altså sådan her: Da Per og Pia var ved at være nået til enighed om prisen, sendte “Per” mig pengene med troen om at modtage en iPhone, mens jeg modtog pengene, med troen om at det var for at betale for de skins, jeg skulle sende til “Jonas”.

Der stod vi tilbage, begge med en lang næse og var begge blevet snydt, med ingen til lille mulighed for at finde ud af, hvem der havde snydt os, udover “Jonas'” Steam-profil, som jeg havde sendt skins til, og som jeg hurtigt efterfølgende blev blokeret af.

 

Tre gode råd til at undgå tredjemandsscam

1. Sikr dig at profilen du skriver med har et profilbillede og har masser af likes
og kommentarer fra danske personer (altid en god idé at tjekke for, men er ikke
ensbetydende med at man ikke kan stole på vedkommende hvis de ikke har)
2. Tænk dig om, hvis personen du skriver med egentlig er ligeglad med hvilke
skins de skal have, og kun tænker på beløbet af pengene.
Og den vigtigste:
3. Når du modtager penge, som ikke er fra den, som du
skriver med, så ring til personen, du modtog pengene fra, og sikr dig at de er
sendt med den rette intention.

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...