Som sagt er der mange, der dagligt bliver snydt på internettet. Det kan være penge eller items, der bliver taget, og det kan gøres på mange forskellige måder. Nogle gange er det med et link, man ikke lige fik tjekket ordentligt igennem, og andre gang er det fordi, man stoler for meget på en anden person.

Uanset hvordan folk bliver scammet, er der altid én fællesnævner: der er en person, der snyder. I mit arbejde med snyd på internettet har flere hundrede børn og unge henvendt sig til mig, og langt de fleste har været meget kede af det. Hvis du snyder en person på internettet – uanset hvorfor du gør det – sårer du personen i den anden ende, og så er det tilmed ulovligt.

Kriminalitet på internettet er nemlig underlagt de samme love, som du allerede kender fra den virkelige verden. Du ville aldrig stjæle en fremmed persons kort eller tage en trøje med ud af butikken uden at betale, og hvorfor føler du så, der gælder andre regler på internettet? 

Mange tror, at de er uovervindelige på internettet, eller at de kan gøre, hvad der passer dem, uden det har konsekvenser, og det gælder især de yngre brugere. Virkeligheden er så bare den, at dine forældre stadig kan få det at vide, og at du stadig kan blive politianmeldt, selvom du gør noget forkert over nettet.

Du har ikke ”ret” til en anden persons konto i Fortnite eller kniv i CS:GO. Hvis du vil have noget, må du betale for det, og det er ikke okay at scamme, hvis du ikke har råd, eller hvis du ikke vil betale. Når du snyder andre, misbruger du folks tillid og sætter dem i en meget svær situation, og derudover risikerer du selv at lide under konsekvenserne af det, fordi du ikke fik tænkt dig ordentligt om i øjeblikket.

Kommentarer

Viser 0 kommentar