Som sagt er der mange, der dagligt bliver snydt på internettet. Det kan være penge eller items, der bliver taget, og det kan gøres på mange forskellige måder. Nogle gange er det med et link, man ikke lige fik tjekket ordentligt igennem, og andre gang er det fordi, man stoler for meget på en anden person.

Uanset hvordan folk bliver scammet, er der altid én fællesnævner: der er en person, der snyder. I mit arbejde med snyd på internettet har flere hundrede børn og unge henvendt sig til mig, og langt de fleste har været meget kede af det. Hvis du snyder en person på internettet – uanset hvorfor du gør det – sårer du personen i den anden ende, og så er det tilmed ulovligt.

Kriminalitet på internettet er nemlig underlagt de samme love, som du allerede kender fra den virkelige verden. Du ville aldrig stjæle en fremmed persons kort eller tage en trøje med ud af butikken uden at betale, og hvorfor føler du så, der gælder andre regler på internettet? 

Mange tror, at de er uovervindelige på internettet, eller at de kan gøre, hvad der passer dem, uden det har konsekvenser, og det gælder især de yngre brugere. Virkeligheden er så bare den, at dine forældre stadig kan få det at vide, og at du stadig kan blive politianmeldt, selvom du gør noget forkert over nettet.

Du har ikke ”ret” til en anden persons konto i Fortnite eller kniv i CS:GO. Hvis du vil have noget, må du betale for det, og det er ikke okay at scamme, hvis du ikke har råd, eller hvis du ikke vil betale. Når du snyder andre, misbruger du folks tillid og sætter dem i en meget svær situation, og derudover risikerer du selv at lide under konsekvenserne af det, fordi du ikke fik tænkt dig ordentligt om i øjeblikket.

Kommentarer

Viser 3 kommentarer

Muhmad er det ulovligt og scamme?

2 år siden

Emil, ekspert Dét er det bestemt. Det er præcis det samme som at begå tyveri af ting i den virkelige verden og kan give en bøde- eller fængselsstraf og en plet på straffeattesten. Vh Emil

2 år siden

Tak for jeres site :)

3 år siden

Stine, psykolog Selv tak! :) Med venlig hilsen, Stine fra scammed.dk

3 år siden

Emil Jeg er blevet scammed for en over Messenger i Danmark, da han skulle sende mig noget ulovligt. Hvad gør jeg kan jeg får mine penge tilbage?

3 år siden

Emil, ekspert Hej Emil. Jeg er ked af at høre, at du er blevet snydt. Det er ikke en sjov oplevelse, og derfor forstår jeg godt, at du vil undersøge dine muligheder for at komme videre herfra. Du skriver, at han skulle sende dig noget ulovligt, så det lyder umiddelbart ikke, som om du snakker om skins eller items fra et computerspil. Hvis den ting, du ville købe, faktisk er ulovlig at købe, skal du overveje, at du også kommer til at indrømme, at du havde intentioner om at gøre noget ulovligt, hvis du sætter en anmeldelse i gang. Uanset hvad kan du på det her link foretage en politianmeldelse, fordi du ikke har modtaget den vare eller ydelse, du har betalt for. Det er godt, hvis du ved, hvem scammeren er, og hvis du kan dokumentere jeres beskeder sammen og betalingen. Det gør det nemmere for politiet at gå ind i sagen. Derfra handler det om at væbne sig med tålmodighed, indtil der kommer noget ud af anmeldelsen. Hvis jeg har misforstået, hvad du mener med "ulovligt", eller hvis du har flere spørgsmål, må du endelig skrive en kommentar mere herunder. Med venlig hilsen Emil fra scammed.dk :)

3 år siden

Skriv en kommentar ...