Riot Games har løftet sløret for det længe ventede Projekt A; Valorant. Det er Riots bud på en FPS, der skal konkurrere med store titler som Counter Strike: Global Offensive & Fortnite. Det hele kommer til at foregå på en nær-fremtids jord, hvor naturens kræfter har forvandlet jordens miljø til det ukendte. Hvad der har været årsagen hertil vides ikke endnu.

HVILKEN TYPE SPIL ER VALORANT?

Valorant er et taktisk free-to-play, holdbaseret, 5v5 FPS, som ligner noget af det, vi kender i forvejen. Bare med Riot Games’ særlige præg. Hver kamp består af 25 runder; den første, der vinder 13 runder, vinder kampen. I starten af spillet vælger hver enkelt spiller deres karakter, eller agent som Riot har valgt at kalde dem.

HVILKE KARAKTERER FÅR VI LOV TIL AT SPILLE?

Agents. Vi får hele otte af slagsen med hver deres egen historie og abilities.

  • Pheonix rusher ind i kampen med ild og sætter både modstanderen og banden i flammer
  • Jett er agil og undvigende og slår til når modstanderen mindst venter det
  • Viper kontrollerer modstanderen og banden med giftige angreb fra maskiner og tvinger modstanderen i knæ
  • Sova finder og eliminerer modstanderen med effektivitet og præcision
  • Cypher overvåger banden og ved præcis hvor modstanderen er og hvad deres næste skridt er
  • Brimstone booster holdets morale og sikre holdets sejr
  • Sage holder sammen på holdet og garanterer holdets sikkerhed lige meget hvor hun er
  • Omen jagter modstanderen fra skyggerne og skaber panik hos byttet

I et interview med Valorants Executive Producer Anna Donion fortæller hun, at I som spillere har adgang til fem gratis Agents. For at få adgang til de andre har spillere mulighed for at købe dem fra deres store med real money – altså med kroner og øre. Ellers kan du spille og herigennem få ingame penge og dermed betale for dem. Valorant kalder det for en engagements- og bonusbaseret model. Det er den model vi kender fra League of Legends.

HVILKE VÅBEN OG ABILITIES KOMMER MED?

Du får mulighed for at købe våben i starten af hver runde i Valorant, medmindre du overlevede den sidste runde. Hvis du overlever, bliver dit build overført til næste runde. De våben du får lov til at skyde andre med ligner noget, du har brugt før. Der bliver både rifles, snipers, shotguns, SMGs, heavys og sidearms. Det er altså vigtigt, at du har fokus på økonomien for både dig selv og dine medspillere.

Hver Agent har fire abilities. Én gratis ability i hver runde, to som spilleren skal købe med optjente currency under runderne, og en ultimate ability som bliver tilgængelig efter X antal kills. Spillerne får både mulighed for at teleportere sig, lave smokes, bygge vægge eller smadre fjenden med et airstrike og meget mere.

HVORDAN ER KAMPEN BYGGET OP?

Valorants maps ligner de allerede kendte maps fra bl.a. Counter Strike. Der er bomb sites, spawnsite og alt øvrig terræn. Hovedformålet i kampen er, ligesom i Counter Strike, at plante eller defuse bomben (kaldet the Spike). Det offensive hold, der angriber, har en bombe, som de skal plante på et eller flere bombsites, og det defensive hold skal defuse bomben. Forskellen i Valorant er, at der kan være flere end to bombsites. Det betyder, at der bliver mere at se til, end vi hidtil kender det i Counter Strike.

Få et smugkig ind i hvordan det ser ud her:

FÅR VALORANT LOOT BOXES?

Riot vil tilbyde, som i League of Legends, at spillerne kan købe skins mv. for små beløb direkte fra deres store. Hvad vi ved af, indtil videre, inkluderer skins i Valorant våben og sprays. Spørgsmålet bliver her, om Valorant også bliver en magnet for trading. Om skins i Valorant kan byttes vides ikke endnu. Men en ting er sikkert: Der bliver ingen Loot Boxes i Riots nye FPS.

HVORNÅR FÅR JEG LOV TIL AT SPILLE VALORANT?

Riot har allerede nu åbnet for beta versionen. Så hvis det lyder som noget for dig kan du få mere viden her. Derudover vil der i Valorant være et battle pass. Riot fortæller, at et battle pass er almindeligt i free-to-play. Her får I som spillere mulighed for at tilkøbe premium indhold. De holder stadig fast i, at Valorant ikke bliver et pay-to-win spil, men vi kan have vores bekymringer i forhold til, at nye Agents skal købes. Det betyder, at dem, der har råd hurtigt og meget nemt får adgang til Agents og kan derfor lave bedre team-comps ingame. Men vi venter spændt på hvordan det hele kommer til at se ud!

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...