Riot Games har løftet sløret for det længe ventede Projekt A; Valorant. Det er Riots bud på en FPS, der skal konkurrere med store titler som Counter strike Global Offensive & Fortnite. Det hele kommer til at foregå på en nær-fremtids jord, hvor naturens kræfter har forvandlet jordens miljø til det ukendte. Hvad der har været årsagen hertil vides ikke endnu.

HVILKEN TYPE SPIL ER VALOTANT?

Valorant er et taktisk free-to-play, holdbaseret, 5v5 FPS, som ligner noget af det, vi kender i forvejen. Bare med Riot Games’ særlige præg. Hver kamp består af 25 runder; den første, der når 13, vinder kampen. I starten af spillet vælger hver enkelt spiller deres karakter, eller agent som Riot har valgt at kalde dem.

HVILKE KARAKTER FÅR VI LOV TIL AT SPILLE?

Agents. Vi får hele 8 af slagsen med hver deres egen historie og abilities.

  • Pheonix rusher ind i kampen med ild og sætter både modstanderen og banden i flammer
  • Jett er agil og undvigende og slår til når modstanderen mindst venter det
  • Viper kontrollere modstanderen og banden med giftige angreb fra maskiner og tvinger modstanderen i knæ
  • Sova ved, finder og eliminere modstanderen med effektivitet og præcision
  • Cypher overvåger banden og ved præcis hvor modstanderen er og hvad deres næste skridt er
  • Brimstone booster holdets morale og sikre holdets sejr
  • Sage holder sammen på holdet og garantere holdets sikkerhed lige meget hvor hun er
  • Omen jagter modstanderen fra skyggerne og skaber panik hos byttet

I et interview med Valorant executive producer Anna Donion fortæller hun, at I som spillere har adgang til fem gratis Agents. For at få adgang til de andre har spillere mulighed for, at købe dem fra deres store med real money, altså med kroner og øre. Ellers kan du spille og herigennem få ingame penge og dermed betale for dem. Valorant kalder det for en engagement og bonusbaseret model. Det er den model vi kender fra League of Legends.

HVILKE VÅBEN OG ABILITIES KOMMER MED?

Du får mulighed for at købe våben i starten af hver runde i Valorant, medmindre du overlevede den sidste runde. Hvis du overlever, bliver dit build overført til næste runde. De våben du får lov til at skyde andre med ligner noget, du har brugt før. Der bliver både rifles, snipers, shotguns, SMGs, heavys og sidearms. Det er altså vigtigt, at du har fokus på økonomien for både dig selv og dine medspillere.

Hver Agent har fire abilities. Én gratis ability hver runde, to som spilleren skal købe med optjente currency under runderne, og en ultimate ability som bliver tilgængelig efter X antal kills. Spillerne får både mulighed for at teleportere sig, lave smokes, bygge vægge eller smadre fjenden med et airstrike og meget mere.

HVORDAN ER KAMPEN BYGGET OP?

Valorants maps ligner de allerede kendte maps fra bl.a. Counter-strike. Der er bomb sites, spawnsite og alt øvrig terræn. Hovedformålet i kampen er, ligesom i Counter-Strike, at plante eller defuse bomben (kaldet the Spike). Det offensive hold, der angriber, har en bombe, som de skal plante på et eller flere bombsites, og det defensive hold skal defuse bomben. Forskellen i Valorant er, at der kan være flere end 2 bombsites. Det betyder, at der bliver mere at se til, end vi hidtil kender det i Counter-Strike.

Få et småkig ind i hvordan det ser ud her:

FÅR VALORANT LOOT BOXES?

Riot vil tilbyde, som i League of Legends, spillerne at købe skins mv. for små beløb direkte fra deres store. Hvad vi ved af, indtil videre, inkluderer skins i Valorant våben og sprays. Spørgsmålet bliver her, om Valorant også bliver en magnet for skintrading. Om skins i Valorant kan byttes vides ikke endnu. Men en ting er sikkert: Der bliver ingen Loot Boxes i Riots nye FPS.

HVORNÅR FÅR JEG LOV TIL AT SPILLE VALORANT?

Riot har allerede nu åbnet for beta versionen. Så hvis det lyder som noget for dig kan du få mere viden her. Derudover vil der i Valorant være et battle pass. Riot fortæller at et battle pass er almindeligt i free-to-play. Her får I som spillere mulighed for at tilkøbe premium indhold. De holder stadig fast i, at Valorant ikke bliver et pay-to-win spil, men vi kan have vores bekymringer i forhold til, at nye Agents skal købes. Det betyder at dem der har råd hurtigt og meget nemt får adgang til Agents og kan derfor lave bedre team-comps ingame. Men vi venter spændt på hvordan det hele kommer til, at se ud!

Kommentarer

Viser 1 kommentar

Bettie I think this is one of the most significant info for me. And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The web site style is perfect, the articles is really nice : D.

3 måneder siden

Skriv en kommentar ...