Hvad er skin trading?

Skin trading er et begreb, som dækker over handel af skins, digital udklædning og effekter, i spil. Handel og bytte af skins har de seneste år været i vækst, og det tyder på at flere og flere spil integrerer skins og skin trading som en central del af spillet. For brugerne er skins en måde at skabe en identitet og gøre sin karakter til sin egen. Og for spiludviklere er skin trading en del af deres indkomst, da mange spil tilbyder muligheden for at købe skins for rigtige penge.

I flere af de mest populære computerspil, Counter Strike, Fortnite og Roblox, er skins så centralt, at det fungerer som den primære indtægtskilde for virksomhederne, som ejer spillet. Som resultat er skin trading blevet en proces, hvor mange hackere og kriminelle søger efter deres næste offer.

Hvis du er på jagt efter mere konkret rådgivning og tips efter et konkret computerspil, så kan du følge disse links, hvis du vil videre mere om trading i Counter Strike, Fortnite eller Roblox

Hvad er Skin betting?

Skin betting er en variant af skin trading, hvor man i høj- eller lav grad spiller hasard om skins. Derfor bliver skin betting også kaldet skin gambling. Skin betting har flere varianter, men der er to primær måder, som der afdækkes her.

Den første, generelle form for skin betting er Lootboxes og er en idé som findes implementeret i mange spil. Lootboxes er det digitale svar på en enarmet tyveknægt: Man betaler penge for lootboxes, eller nøgler til lootboxes, således man kan åbne dem. Man ved ikke på forhånd hvad der i den givne lootbox, men i nogle tilfælde ved man at det kan være 1-ud-af-10 mulige skins – hvoraf det ofte kun er et af de skins, der faktisk er sjældne eller har en reel værdi på skin-markedet. Et af de største markeder for skins og lootboxes kan findes i spillet Counter Strike: Global Offensive, der også har populariseret en anden form for skin betting.

Den anden form for skin betting, eller skin gambling eksemplificeres måske bedst med hjemmesiden CS.Money. Her er det muligt at gamble med og imod andre spillere i klassiske hasardspil såsom Roulette, Jackpots og møntflip, hvor spillere ligger deres egne skins ind i puljen som substitut for rigtige penge. Her er grænsen mellem konventionel hasard og nyere formere udvisket. Selvom unge ikke spiller om penge i en direkte forstand, så repræsentere puljen, og de skins som er deri, en form for værdi, der faktisk kan omsættes til rigtige penge.

Hvad er scamming?

Scamming er et Engelsk begreb, som i dag bliver brugt af børn og unge i Danmark til at beskrive situationer, hvor de bliver snydt og svindlet for virtuelle genstande. Virtuelle genstande dækker over alle former for skins og kosmetiske effekter man kan optjene eller købe til et spil.

Begrebet scamming dækker over flere svindel-teknikker, men fællesnævneren for dem alle er at de er igangsat af mennesker, der ønsker at snyde sig til sjældne og dyre skins som de så kan sælge videre. På sin vis, minder en digital scammers mål meget om en tyv, der planlægger indbrud med det formål at videresælge det.

Der er mange former for digitale scams, så derfor har vi samlet et sæt artikler, der hver især fokuserer på en af de meste populære former for scams. Hvis du er interesseret i at læse mere om typer af scams, så kan du læse om API-scams her og Tredjemandsscam her, og skulle du være kommet i besiddelse af digitale hælervarer, så kan du læse mere om det her.