Der er flere måder at sikre din eller dit barns konto på. Hvis du gerne vil sikre dig bedre næste gang der skal trades, så læs videre og lær de 6 gode råd.

Authentication

Med en authenticator kan du få øget sikkerhed. Hvis dit barn bruger Steam kan du for eksempel downloade en app kaldet Steam Mobile, som giver adgang til en to-faktor godkendelse med Steam Guard. Her er nogle gode råd om brug af app’en, som er gode tommelfingerregler uanset hvilket platform der er tale om:

  • Del aldrig dit password eller Steam app kode med nogen.
  • Indtast aldrig dit brugernavn eller password på hjemmeside der ikke er drevet af den officielle udvikler – i Steams tilfælde er det virksomheden Valve. Hvis du får tilsendt et link skal du være opmærksom på, om det er ægte. Hvis du er i tvivl, så lad være med at interager med mailen!
  • Fortæl aldrig andre hvad dit password eller hvad din Steam app kode er til nogen.
  • Download og kør aldrig programmer du ikke har tillid til, som du har fået tilsendt på chat, sms eller email.
  • Download og kør aldrig programmer der foregiver at cleane, optimize eller fixe dit Steam.

Hvis dit barn spiller Fortnite og vil sikre sig på en lignende måde, kan du klikke her for, at få mere info om hvordan du opsætter en to-faktor godkendelse til Epic games spil.

Skift din adgangskode – jævnligt

Et andet råd er at skifte adgangskode jævnligt. Det kan være en god idé at skifte kode hver måned eller hver anden måned. Sådan sikrer du, at andre ikke logger ind på dit barns konto, i tilfælde af, at andre har set koden, eller hvis koden er delt via en utroværdig hjemmeside.

Sådan skifter du din adgangskode på Steam

Sådan skifter du din adgangskode på Epic Games

Revoke Steam Web API key – jævnligt

En anden måde, at sikre sin konto på er, at revoke dit Steam Web API key.

Du kan læse hvordan du skifter din API key her

Antivirus

Brug antivirus for at sikre dit barns computer mod angreb. Der er et hav af forskellige antivirus programmer på markedet. Hvilket et I bruger er op til jer, men vi kan kun anbefale at I henter et inden det er for sent. Det kan godt betale sig, at bruge penge på antivirus software og dermed opnå en større sikkerhed. Find den udbyder der dækker dit barns behov.

Kontodeling – nej tak

Del aldrig din eller dit barns konto med nogen. Selvom du stoler på dine venner, familie osv., er det ikke sikkert, at de har samme sikkerhedsniveau som du har. Så selvom de ikke gør noget, kan deres devices være udsat for angreb. Det er som regel også en god idé at lade være med at bruge offentlige computere til at spille eller trade.

Egen adfærd på internettet

Hvis dit barns profil skal være så sikker som muligt, skal du ikke kun sikre din profil gennem tekniske løsninger. Selvfølgelig er et godt og stærkt password vigtigt, to-faktor login, firewall og antivirus mv. Men det handler i ligeså høj grad, om hvordan man handler og befærder sig på internettet. Det mest centrale og måske vigtigste drejer sig om din adfærd på internettet og når du gamer.

Det er vigtigt at du opfordrer dit barn til at reflekterer og gør sig tanker om hvilken adfærd de har på internettet. En af de vigtigste faktorer når vi taler om, at beskytte sine personlige oplysninger eller profiler og undgå scams er at være kritisk. Generelt i forhold til at undgå at blive hacket anbefaler vi, at du og dit barn ser/læser tingene en gang til før I gør noget. Om det er et link, mail eller bare en privat besked på de sociale medier. Den klassiske måde, at snyde på er, at efterligne etablerede virksomheder som vi ser det med cs.money eller kendte trusted skin tradere. Med ekstra opmærksomhed kommer du langt.

Husk at man har et eget ansvar  i at sikre sin konto.

Hvad synes du om vores artikel?

Skrevet af Johan fra Scammed.dk